Reserveer een rondje Ainrom

Een gezellige ochtend of middag op het Molenplein in Eenrum. Dit arrangement bestaat uit:

  • ontvangst met koffie/thee en Groninger koek bij Abraham’s Mosterdmakerij & Restaurant.
  • zelf dompelkaarsen maken bij Kaarsenmakerij Wilhelmus
  • een rondleiding door Abraham’s Mosterdmakerij

U wordt in het restaurant van Abrahams Mosterdmakerij ontvangen voor een kopje koffie/thee en Groninger Koek.

Vervolgens steekt u het Molenplein over naar Kaarsenmakerij Wilhelmus waar u kaarsen gaat dompelen. Een geweldige en unieke ervaring voor jong en oud. Iedereen maakt 2 dompelkaarsen die naar wens kunnen worden gevormd en gekleurd. Met onze hulp komt u al snel tot verbluffende resultaten. Natuurlijk neemt u de kaarsen mee naar huis.

Aansluitend gaat u weer terug naar Abrahams Mosterdmakerij. Hier voelt het alsof de tijd er jaren heeft stilgestaan. Er wordt tot op de dag van vandaag met veel passie volgens traditionele receptuur grove Groninger mosterd geproduceerd. Het is daarmee één van de weinige overgebleven ambachtelijke mosterdmakerijen in Nederland. Tijdens de rondleiding vertelt de mosterdmaker u van alles over mosterd, de bereiding ervan en hoe dat vroeger gebeurde. In een korte film ziet u hoe en waar mosterdzaad wordt geteeld en geoogst en hoe daar op ambachtelijke wijze heerlijke mosterd van gemaakt wordt. De rondleiding wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij van huisgemaakte producten.

Vanaf 8 personen
Kosten € 13,50 per persoon
Duur: +- 2 uur

Uiteraard kunt u dit arrangement nog uitbreiden met bijvoorbeeld een lunch of diner in het restaurant van Abraham’s Mosterdmakerij. Ook kunt u de activiteiten los boeken. Belt of e-mailt u gerust over alle mogelijkheden en meer informatie.