Skip to main content

Betaalmogelijkheden

Betaling loopt via een beveiligde SSL verbinding en is volledig veilig. U heeft bij ons de keuze uit vier verschillende betaalmogelijkheden. Deze methodes zijn gegarandeerd veilig en bieden de grootst mogelijke flexibiliteit. Zakelijke klanten (met geldig KvK nummer) hebben tevens de mogelijkheid om achteraf middels factuur te betalen.

iDEAL
Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw vertrouwde Internet betaalomgeving op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

Bank / Giro Overboeking Vooraf
U kunt het totaalbedrag overmaken via een bankoverschrijving. Verwerking van uw bestelling vindt plaats 2 dagen na uw betaling. Deze betaalmethode is alleen voor Nederlandse klanten.

Zakelijke klanten – Op Rekening
Alleen voor bedrijven en organisaties met een geldig KvK nummer is het mogelijk op rekening te bestellen. Zodra wij uw KvK nummer hebben ontvangen en geverifieerd gaan wij over tot verwerking van uw bestelling. Met deze betaalmethode dient u gebruik te maken van een bedrijfsemailaccount en een te verifiëren verzendadres en -naam. Wij sturen de factuur per mail en verzoeken binnen 10 dagen het bedrag over te maken.

Kaarsenmakerij Wilhelmus
IBAN: NL70ABNA0840899963
O.v.v. uw factuurnummer

Verzenden & verzendkosten

Wij leveren aan particulieren en bedrijven in Nederland. Voor verzending naar andere landen kunt u contact met ons opnemen.
Onze bestellingen worden bezorgd met PostNL pakketservice of DHL. Wij doen ons best om uw bestelling binnen 3-5 werkdagen te leveren.
Heeft u met spoed artikelen nodig? Neem dan altijd contact met ons op.

Zodra we de bestelling hebben verzonden dan ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail alsmede een trackingnummer van uw pakket.

De verzendkosten

Nederland: € 3,95 brievenbuspakket, € 6,50 per pakket tot 10kg, € 10,50 per pakket van 10-20kg

Ruilen en retourneren

U kunt een aankoop binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling ongedaan maken. In dat geval dient u de artikelen in oorspronkelijke en onbeschadigde staat retour te zenden.
De kosten voor retourzending zijn voor de koper. U ontvangt na ontvangst van de retourzending binnen 7 werkdagen het aankoopbedrag terug. De door koper aan Kaarsenmakerij Wilhelmus betaalde verzendkosten komen niet in aanmerking voor creditering.

Indien u artikelen retour wilt zenden verzoeken wij u eerst contact op te nemen via de mail info@kaarsenmakerijwilhelmus.nl of telefonisch 0595-491388. Wij kunnen u dan voorzien van een formulier voor de retourmelding.

* Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Kaarsenmakerij Wilhelmus niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.
* Artikelen worden alleen retour geaccepteerd als het in de originele staat en verpakking wordt teruggestuurd. Daarom adviseren wij u om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
* De pakbon of de factuur dient meegestuurd te worden in de verpakking.

Indien producten beschadigd bij u aankomen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen, zodat we een afspraak kunnen maken over het omruilen van het artikel of het terugbetalen van het betreffende bedrag.
Indien u producten wilt ruilen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen, zodat we een afspraak kunnen maken over het ruilen.

Op maat gemaakte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.

Gebruiksaanwijzing: tips en veiligheid

 • Laat kaarsen nooit branden zonder toezicht.
 • Houdt brandende kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren. Een brandende kaars is geen speelgoed en de vacht van uw huisdier kan snel vlam vatten.
 • Brandende kaarsen minimaal 10 centimeter van elkaar af plaatsen. Kaarsen die te dicht naast elkaar staan verwarmen elkaar en kunnen gaan smelten en druipen.
 • Plaats kaarsen nooit op een brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare materialen, zoals gordijnen.
 • Plaats geen kaarsen op de tocht, zoals in of bij een raam- of deuropening. Kaarsen die op de tocht staan gaan vaak walmen en druipen.
 • Plaats kaarsen in een rechte positie. Kaarsen die scheef staan gaan vaak walmen en druipen.
 • Doof de kaars altijd met een kaarsendover. Blaas de kaars bij voorkeur niet uit. Dit voorkomt spatten van het warme kaarsvet.
 • Zet kaarsen nooit los neer. Gebruik minimaal een onderzetter of een onbrandbare kandelaar of kaarsenhouder.
 • Kaarsen nooit met water doven.
 • De lont (pit) mag 1 tot 1,5 cm zijn. Knip een deel van de lont af wanneer deze te lang  wordt. Kaarsen met een te lange pit gaan vaak walmen en flakkeren.
 • De rand van het kaarsvet moet bij stompkaarsen niet te hoog worden. De pit kan ‘verdrinken’ in het kaarsvet. Snijd de rand af wanneer deze meer dan 1 centimeter hoog is.
 • Verplaats een brandende kaars nooit. De kaars kan gaan druipen. Doof de kaars alvorens deze te verplaatsen.
 • Plaats kaarsen niet te dicht bij een warmtebron zoals verwarming, open haard of in het hete zonlicht. Kaarsen die te dicht naast een warmtebron staan of in het hete zonlicht, kunnen gaan smelten en druipen.
 • Gebruik een geschikte en passende kaarsenhouder. Kaarsen die los of op een rand staan kunnen makkelijk omvallen en zorgen voor schade.
 • Kaarsen bewaren? Een donkere, koele plek is hiervoor geschikt. Leg dinerkaarsen op een vlakke ondergrond of hang ze op. Deze kunnen gevoelig zijn voor kromtrekken.

Afwijkingen

Vanwege de ambachtelijke productie kunnen kleuren/maten iets afwijken van hetgeen getoond in de webshop. Ook kunnen kleine imperfecties zichtbaar zijn die het echte ambacht tonen.

Algemene verkoopvoorwaarden

1- Toepassingsgebied
Deze algemene verkoop voorwaarden zijn van toepassing op verkoop van producten via verkoop op afstand, binnen Nederland, door Kaarsenmakerij Wilhelmus, en dekken alle verkoophandelingen met onze klanten. Waarbij onder verkoop op afstand wordt verstaan: bestellingen gedaan via onze website/webshop (www.kaarsenmakerijwilhelmus.nl), alsook telefonische bestellingen, bestellingen per email of schriftelijke bestellingen. Wij behouden het recht de algemene verkoopvoorwaarden op ieder moment te wijzigen, op voorwaarde dat we de wijzigingen op onze website publiceren. De algemene voorwaarden zullen door Kaarsenmakerij Wilhelmus op verzoek worden toegezonden. De algemene voorwaarden zijn tevens permanent op internet te raadplegen.

2 – Prijzen
De productprijzen zijn aangegeven in euro, inclusief BTW en exclusief verpakkings- en verzendkosten en eventuele belastingen, verwijderingsbijdrage of andere heffingen. Speciale aanbiedingen zijn slechts geldig voor een beperkte en vastgestelde periode. Kaarsenmakerij Wilhelmus behoudt zich het recht voor om de prijzen ten alle tijden te wijzigen. De producten worden gefactureerd op basis van de tarieven die van kracht waren op het moment van bestelling door koper.

3 – Bestellingen
Wij aanvaarden uw bestellingen onder deze algemene verkoopvoorwaarden. Met het doen van een bestelling verklaart koper akkoord te gaan met de toepasselijkheid van deze algemene verkoopvoorwaarden. De gegevens met betrekking tot een overeenkomst van koop en verkoop zijn opgesteld in het Nederlands en worden ten laatste op de levertijd bevestigd. Kaarsenmakerij Wilhelmus behoudt het recht bestellingen te annuleren wanneer met koper een geschil bestaat, ongeacht de aard of het ontstaan daarvan. Facturen worden op de dag van verzending van de bestelling per e-mail verzonden en/of ingesloten in het pakket, dit naar voorkeur van Kaarsenmakerij Wilhelmus.

4 – Bevestiging
De door Kaarsenmakerij Wilhelmus geregistreerde gegevens vormen het bewijs van alle transacties tussen Kaarsenmakerij Wilhelmus en zijn klanten. De gegevens die door het betalingssysteem geregistreerd zijn vormen het bewijs van de financiële transacties.

5 – Beschikbaarheid
Onze productaanbiedingen en prijzen zijn geldig zolang ze op onze website vermeld staan en zolang de voorraad strekt. Informatie over de beschikbaarheid van onze producten wordt gegeven nadat koper een bestelling plaatst. Mocht een product toch niet voorradig blijken te zijn nadat u uw bestelling geplaatst heeft, dan stelt Kaarsenmakerij Wilhelmus de koper hiervan zo snel mogelijk per e-mail op de hoogte.

Indien Kaarsenmakerij Wilhelmus niet in staat blijkt het door koper bestelde binnen 30 dagen na opgave te leveren, is koper gerechtigd de geplaatste bestelling geheel of gedeeltelijk te annuleren. In voorkomende gevallen zal Kaarsenmakerij Wilhelmus gehouden zijn door koper vooruitbetaalde bedragen te crediteren onder aftrek van een eventuele gedane deel levering en de gemaakte verzendkosten hiervoor, dit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na het ontbinden van de overeenkomst.

6 – Levering
De bestelde producten worden geleverd op het afleveradres zoals door koper opgegeven bij het plaatsen van een bestelling. De levertijd beslaat de tijd van het klaarmaken van het pakket en de verzending en bedraagt in elk geval niet meer dan 30 dagen na ontvangst van een bestelling. Bij op voorraad zijnde producten bedraagt de levertijd normaliter 2 werkdagen na ontvangst betaling. Dit is geen fatale termijn, leveringen kunnen langer duren door logistieke omstandigheden bij de vervoerder. Overschrijding van de wettelijke vastgestelde maximale leveringstermijn van 30 dagen, leidt in afwijking van artikel 7:46f lid 1 BW niet tot verzuim van rechtswege. Een ingebrekestelling is dan ook vereist alvorens Kaarsenmakerij Wilhelmus in verzuim kan geraken.

Goederen reizen voor risico van Kaarsenmakerij Wilhelmus. Het risico gaat over op koper op het moment dat de goederen zijn afgeleverd aan koper. Indien koper niet de volledige order heeft ontvangen, dan dient koper dit uiterlijk binnen drie dagen na ontvangst van de zending aan Kaarsenmakerij Wilhelmus te melden onder opgave van het factuur en/of ordernummer en onder vermelding van de niet of foutief geleverde artikelen.

7 – Verzendkosten
Vaste vrachtkosten voor Nederland zijn: € 5,95 voor pakketten tot 10kg, € 8,75 voor pakketten van 10-20kg en € 13,25 voor pakketten van 20-30kg. Voor pakketten zwaarder dan 30kg zijn de verzendkosten in overleg.

De verzendkosten van een bestelling hangen derhalve af van het gewicht, land en de afmeting van de zending. De hoogte van verzend kosten zullen op ondubbelzinnige wijze op de website van Kaarsenmakerij Wilhelmus bekend worden gemaakt en ook zichtbaar zijn tijdens het opgeven van de bestelling. Voor zendingen tot 30 Kilogram die verpakt kunnen worden in een (1) doos met de afmetingen die vallen binnen het door PostNL gehanteerde maximum volume van een zending, hanteert Kaarsenmakerij Wilhelmus standaard tarieven. Voor zendingen met een hoger gewicht, meer collie zendingen en zendingen met grote afmetingen, behoud Kaarsenmakerij Wilhelmus zich het recht voor de extra te maken verzendkosten door te berekenen aan koper, in welk geval Kaarsenmakerij Wilhelmus gehouden is koper hiervan op de hoogte stellen voorafgaand aan de acceptatie van de bestelling van koper.

8 – Betalingen
Betalingen dienen uitsluitend in euro te gebeuren. Normaal gesproken worden bestellingen uitgeleverd na vooruitbetaling. Voor zakelijke klanten kan Kaarsenmakerij Wilhelmus besluiten hier van af te wijken en zelf een factuur op te maken. In dat geval is het onderstaande mede van toepassing. Betaling dient plaats te vinden binnen 10 dagen na factuurdatum. Het bedrag dient binnen de gestelde termijn volledig te worden betaald. Kaarsenmakerij Wilhelmus aanvaardt geen betaling in termijnen. Vindt betaling niet binnen de termijn plaats, dan is de klant zonder dat een nadere ingebrekestelling vereist is van rechtswege in gebreke. Kaarsenmakerij Wilhelmus is gerechtigd vanaf de dag dat de betaling plaats had moeten vinden een rente in rekening te brengen van 2,5% per maand van het gehele verschuldigde bedrag, als ook administratiekosten in rekening te brengen wanneer betaling plaatsvindt na aanmaning. Alle kosten, zowel de gerechtelijke als de buitengerechtelijke, ter inning van het verschuldigde en niet tijdige betaalde bedrag zijn voor rekening van koper.

9 – Eigendomsvoorbehoud
Alle producten blijven eigendom van Kaarsenmakerij Wilhelmus totdat de betaling en indien van toepassing rente volledig ontvangen is. Deze bepaling verhindert niet dat het risico met betrekking tot kwaliteitsverlies of beschadiging overgaat op de klant vanaf het moment dat de producten door koper in ontvangst genomen zijn.

10 – Retourrecht
Vanaf de datum van ontvangst van de zending heeft een particulier koper ( consumenten aankoop ) 14 werkdagen de tijd om product(en) te retourneren, dit zonder opgaaf van reden. Goederen dienen deugdelijk verpakt en in de originele verpakking retour gezonden te worden. Koper dient bij een retourzending (een kopie van) de factuur en het aangevraagde retourformulier in te sluiten. De koper dient de retour zending, op eigen kosten, voldoende te frankeren. Kaarsenmakerij Wilhelmus aanvaard geen ongefrankeerde zending of zending onder rembours, wat de reden ook moge zijn.

Indien koper reeds (een gedeelte) betaald heeft, dan zal terugstorting van het aankoopbedrag plaatsvinden. De door koper aan Kaarsenmakerij Wilhelmus betaalde verzend- en verpakkingskosten komen niet in aanmerking voor creditering. Kaarsenmakerij Wilhelmus behoudt zich echter het recht voor om tot verrekening over te gaan mocht een eerdere bestelling nog onbetaald zijn gebleven. Binnen 10 werkdagen wordt het te crediteren bedrag overgemaakt

Van dit retour recht zijn uitgesloten : – Verbruiksgoederen – Volgens specificatie van koper vervaardigde producten en specials – Goederen die op ondubbelzinnige wijze aangemerkt werden als Uitverkoopartikelen en/of Aktie-artikelen, dit ten tijde van het plaatsen van de bestelling door koper.

11 – Garantie
Tenzij anders aangegeven verleent Kaarsenmakerij Wilhelmus 6 maanden garantie op productiefouten en/of gebruik van ondeugdelijke materialen in door haar geleverde producten. Kaarsenmakerij Wilhelmus aanvaard geen enkele aansprakelijkheid anders dan voor het door haar geleverde product. Koper kan geen aanspraak maken op garantie indien sprake is van onoordeelkundig gebruik foutief aansluiten, molest, valschade en in vergelijkbare situaties.

Van de bovenstaande algemene garantie bepalingen zijn uitgesloten: – Verbruiksgoederen;

– Goederen die op ondubbelzinnige wijze aangemerkt werden als Uitverkoopartikelen en/of Aktie-artikelen ten tijde van het plaatsen van de bestelling. De goede werking van de boven genoemde producten wordt slechts gegarandeerd op de dag dat koper deze in ontvangst neemt, dit tenzij anders aangegeven. Goederen dienen deugdelijk verpakt retour gezonden te worden. Voorafgaand dient koper een garantieclaim/retourzending per E-mail bij Kaarsenmakerij Wilhelmus aan te melden in de vorm van een ingevuld retourformulier. Koper dient de retour zending, op eigen kosten, voldoende te frankeren.

Kaarsenmakerij Wilhelmus aanvaard geen ongefrankeerde zending of zending onder rembours, wat de reden ook moge zijn.

Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

12 – Intellectuele eigendom
Alle teksten, commentaren, illustraties en afbeeldingen op de website van Kaarsenmakerij Wilhelmus vallen onder het auteursrecht en zijn wereldwijd beschermd door het intellectueel eigendomsrecht. In overeenstemming met de bepalingen van de Intellectuele eigendom is alleen privégebruik toegestaan. Elke vorm van publicatie zonder vooraf gegeven toestemming door Kaarsenmakerij Wilhelmus is een inbreuk op de auteursrechten en een schending van de intellectuele eigendomsrechten.

13 – Ontbinding
Ieder verzuim van de afnemer geeft Kaarsenmakerij Wilhelmus de bevoegdheid de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden door middel van een aan de afnemer gerichte schriftelijke verklaring. Onder schriftelijke verklaring wordt tevens een verklaring gericht aan het e-mailadres van de klant verstaan.

14 – Aansprakelijkheid
Op alle door Kaarsenmakerij Wilhelmus aangeboden handelingen en diensten is de in Nederland van kracht zijnde wetgeving van toepassing. Kaarsenmakerij Wilhelmus kan niet aansprakelijk gehouden worden indien niet wordt voldaan aan de regelgeving van een buitenland waar de producten worden geleverd op verzoek van koper. Kaarsenmakerij Wilhelmus kan niet aansprakelijk gesteld worden in het geval van overmacht, politieke onrust, een gedeeltelijke of totale staking van in het bijzonder de posterijen, transport- of communicatiemiddelen, overstromingen en brand. Kaarsenmakerij Wilhelmus kan niet aansprakelijk worden gehouden indien derden niet of niet tijdig hun verplichting jegens Kaarsenmakerij Wilhelmus nakomen, waardoor Kaarsenmakerij Wilhelmus niet of niet tijdig aan haar levering verplichting kan voldoen.

15 – Nietigheid, vernietigbaarheid
Eventuele nietigheid of vernietigbaarheid van enige bepaling van deze algemene verkoop voorwaarden laat de geldigheid van de overige bepalingen onverlet.

16 – Toepasselijk recht – Procedures
Deze overeenkomst in het Nederlands opgemaakt. Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. In het geval van geschillen zijn alleen rechters in Nederland bevoegd.

17 – Persoonsgegevens
Kaarsenmakerij Wilhelmus zal door koper verstrekte gegevens niet beschikbaar stellen aan derden. Kaarsenmakerij Wilhelmus verzamelt alleen die gegevens die strikt noodzakelijk zijn om een bestelling uit te voeren of om koper op de hoogte te houden van speciale aanbiedingen en nieuwe producten, waarbij koper de mogelijkheid geboden wordt deze informatie niet te willen ontvangen.

Telefoon: +31 (0)595491388 KVK: 74201980 ABN AMRO bank t.n.v. Kaarsenmakerij Wilhelmus NL70ABNA0840899963

Translate »